divendres, 11 d’abril del 2008

El nostre Camí de Santiago: Els passos de San Vicent Mártir


L’Associació VIA VICENTIUS VALENTIAE, està recuperant el CAMÍ DE SAN VICENT MARTIR, un camí històric per a senderistes i ciclistes que rememora els passos del Patró de València, quan el segle IV va ser capturat a Saragossa al costat del Bisbe Valero pels soldats romans enviats pel Cònsol Daciano i traslladats València per sofrir martiri davant de la negativa a renunciar a la seva fe. Així la difusió del coneixement d’aquest fet va provocar en els segles següents un corrent de peregrinacions des de tota Europa fins a València per visitar les restes del màrtir a San Vicent de la Roqueta, convertint-se aquest fenomen en una cosa molt anterior a les peregrinacions medievals a Santiago de Compostel·la.

Tots els detalls del Camí de San Vicente Mártir, que discorre des d’Osca, fins a Traiguera, on enllaça amb l’antiga Via Augusta fins a arribar a València en un camí d’uns 750 km, poden consultar-se en la web que l’associació ha creat en Internet:
www.caminodesanvicentemartir.es

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me pareix una molt bona iniciativa la de fomentar i difondre els camins histórics autoctons de la nostra terra i donar a coneixer a la societat part del seu pasat cultural. Está bé fer el Camí de Sant Jaume pero este Camí de Sant vicent arriba a la ciutat de Valencia i sols per aixó ja mereix el suport i la sintonia dels senderistes.He visitat l aweb i está molt ben feta .Grácies per la informació.

Creuant Muntanyes ha dit...

Sí, ara falta esperar que l'acaben per a poder fer-la, encara que necesitem un mes per a completar-la ha de ser molt bonica.