dimecres, 11 de febrer del 2009

Canicross



El Canicross consisteix en córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o cinturó. Com les altres modalitats del mushing, es pot practicar sobre terra o sobre neu, en aquest últim cas amb raquetes de neu, encara que el més habitual són la carreres en terra a causa de l’extrema duresa de la pràctica amb raquetes.
L’orígen a Espanya. En Espanya el mushing és un esport amb prop de 15 anys de tradició. No obstant això la modalitat de Canicross és més recent, i va ser introduïda per l’Associació Espanyola de Mushers, ara fa 8 anys, en les competicions regulars. Avui en dia el Canicross és una modalitat reconeguda en el reglament de competicions de mushing i ja tenim esportistes federats i campions d’Espanya de la modalitdad.
Qui ho pot practicar? És un esport especialment indicat per als amants de la naturalesa i dels animals. Gaudir de la naturalesa en companyia d’un bon amic i descobrir una afició en comuna amb ell, la passió per córrer, aporten un valor afegit als aficionats al món de les carreres de muntanya i alhora amics dels animals. Quant als gossos, qualsevol tipus d’ells s’admet en competició, sempre que tinga aptituds per a córrer, estiga en bona forma física i tinga compliment 1 any d’edat.

Més informació:
http://www.canicross.es/
Deixant de banda competicions i especialitzacions, m'encanta córrer amb Pedra (la meua gossa).