dilluns, 1 de març del 2010

Transcorberana

Un amic del Centre Excursionista d'Albalat, em va propossar per al passat dissabte fer els que ells denominen la Transcorberana, que ve a ser fer la Serra de Corbera íntegra, de Corbera a Tavernes de la Valldigna crestejant per tots els cims. Per els seus passos aeris, perillosos, trepades i destrepades; no recomane fer-la si no és amb algú que ja l'haja fet, ja que una bona part de la senda no està marcada o simplement no hi ha senda. Deixe el track al Wikiloc com a mostra, pero no com una guia.
---
Un amigo del Centre Excursionista d'Albalat, me propuso el sábado pasado hacer lo que ellos llaman la Transcorberana, que és hacer la Serra de Corbera íntegra, de Corbera a Tavernes de la Valldigna cresteando por todas las cimas. Por sus pasos aereos, peligrosos, trepadas y destrepadas; no recomiendo hacerla si no es con alguien que ya la ha hecho, una buena parte de la senda no está marca o simplemente no hay senda. Dejo el track en Wikiloc como muestra, pero no como una guía.



Distància: 20,77 Km
Desnivell +: 1.490 m.
Desnivell -: 1.455 m.
Temps: 7:00 (sense parades)

Comencem en Corbera a les 7:15, pujant per Fontanelles cap al Caball Bernat (587 m.)
---
Empezamos en Corbera a las 7:15, subiendo por Fontanelles hacia el Caball Bernat (578 m.)

Fresquets cap al Caball Bernat

Una volta arribem al cim, destrepem una canal i en poc arribem a La Creu del Cardenal (560 m.) i en enfilem a la primera Orella de l'ase (626 m.) on esmorcem i agarrem forces (les necessitarem).
---
Una vez llegamos a la cima, destrepamos por una canal y poco rato llegamos a La Creu del Cardenal (560 m.), nos dirigimos a la primera Orella de l'ase (626 m.) donde almorzamos y cogemos fuerzas (las necesitaremos).

Vista desde la primera Orella de l'ase, els núvols amenacen deixar-nos sense vistes

Amb la panxa plena i en més moral que l'alcoiano comencem amb alguna trepadeta cap a la segona Orella de l'ase (637 m.). Contemplem el paisatge, traguet d'aigua i ens convertim en cabres monteses per a arribar al Llom del Matxo Flac (640 m.).
---
Con el estómago lleno y con más moral que el alcoiano, empezamos con alguna trepadita hacia la segunda Orella de l'ase (637 m.). Contemplamos el paisaje, trago de agua y nos convertimos en cabras montesas para llegar al Llom del Matxo Flac (640 m.).



O sargantanes?

No, som Sargan-cabres


Els núvols travessen la serra i ens furta la vista

Finalment, arribem a l'Ouet (576 m.) on acaba el perill i continuem crestejant (per senda) passant per la Ratlla (676 m.) i el Puntal del Massalari (650 m.) fins a la Font de la Sangonera, on fem una paradeta per a dinar.
---
Finalmente, llegamos al Ouet (576 m.) donde acaba el peligro y continuamos cresteando (por senda) pasando por la Ratlla (676 m.) y el Puntal del Massalari (650 m.) hasta la Font de la Sangonera, donde hacemos una parada para comer.

Font de la Sangonera

Però no acaba tot ací, encara ens falta una última pujada a l'Alt de les Creus (586 m.)
---
Pero aquí no acaba todo, aún nos falta una última ascensión al Alt de les Creus (578 m.)

El núvol ens deixa vore per un foraet Tavernes

Des d'ací baixem a Tavernes per les Fontetes de Cantús, i una volta baix celebrem la crestejà amb unes bones cervesses. A la ruta no tinguerem bones vistes, però tampoc tinguerem vent ni pluja; mai es pot tindre tot, suposse.
Un abraç a tota la Colla d'Albalat i en especial a Juli, gràcies per les fotografies.
---
Desde aquí bajamos a Tavernes por les Fontetes de Cantús, y una vez bajo celebramos la cresteada con unas buenas cervezas. Durante la ruta no tuvimos buenas vistas, pero tampoco viento ni lluvia; no se puede tener todo, supongo.
Un abrazo a toda la Colla d'Albalat y en especial a Juli, gracias por las fotos.

16 comentaris:

Myrtus ha dit...

Meravellosa excursió.

Jo em vaig enganxar al senderisme en uns jocs de muntanya i eixiem de Fontanelles :D

Salut, Myrtus

BIDARI ha dit...

demasiado arriesgado parece, parece como si al fallar un pie te fueras a matar, bonita excursion, subiendo al techo de la ribera alta y baja (ratlla), un saludo

Creuant Muntanyes ha dit...

Hola Myrtus! Fontanelles es un lloc molt xulo i afortunadament amagat on, a més de font també hi han coves.

Sí Bidari,la crestería tiene su riesgo aunque con cuidado y concentración, se puede superar.

Gràcies pels vostres comentaris.
Un abraç!

silvia real ha dit...

Hola Dani, la ruta devió ser muy bonita y a la vez divertida, si la repites alguna vez nos apuntamos.
Un besote

Abilio Estefanía ha dit...

Hola Daniel, que pinta mas buena que tiene esta Transcorberana y divertida sin duda con tanto cresterio, aunque yo ya estoy entrando en una edad que lo de sufrir lo llevo mal, jajajajajaja.

Me ha gustado mucho esta ruta.

Un abrazo
el lio de Abi

Abilio Estefanía ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carmeta ha dit...

Les muntanyes de Corbera és el que veig en asomar-me a la finestra i al balcó de casa! una vista impressionant...algun dia em faràs de guia?

Abilio Estefanía ha dit...

Hola Daniel, vego pra decirte que tienes un premio en mi blog, por si quieres pasar a recogerlo.

Un abrazo
el lio de Abi

Creuant Muntanyes ha dit...

Hola Silvia!
Hecho, a la próxima os avisamos! Espero que La Sagra haya sido todo un éxito, espero que hablemos y caminemos pronto y me lo cuentas.
Besos!

Abi! Como?? No me lo puedo creer! Muchas, muchas gracias!! Voy ya para allá volando! (o navegando).
Gran parte de la ruta se hace por senda, así que si algun día decides venirte, te espero para hacerla.
Un abrazo!

Ei Carmeta!!
Això és un privilegi que pocs poden tindre. Ja saps que qualsevol cap de setmana que pugues fer una eixida, m'ho dius i quedem.
Besets!

trotasendas ha dit...

Pedazo de ruta , me encantan las rutas en las que hay crestear cordilleras y si son montañas tan abruptas como estas donde hay un poco de escalada y emoción pues mejor , unas montañas preciosas esas , espero algún día hacerla , me la apunto
Saludos

trotasendas ha dit...

Pedazo de ruta , me encantan las rutas en las que hay que crestear cordilleras y si son montañas tan abruptas como estas donde hay un poco de escalada y emoción pues mejor , unas montañas preciosas esas , espero algún día hacerla , me la apunto
Saludos

Creuant Muntanyes ha dit...

Hola Trotasendas!
Fué una ruta muy emocionante y divertida, aunque se debe prestar atención a los pasos a dar.
Saludos!

Vicent Pellicer Ollés ha dit...

Déu ni do! Sembla una bona passejada i molt interessant! A veure quin m'hi animo i m'apunto als teus itineraris! Felicitats!

Creuant Muntanyes ha dit...

Hola Vicent!
La veritat es que va estar molt divertit, quan vullgues apuntar-te a alguna sols has de dir-ho.
Salutacions!

Ximo Ibiza ha dit...

Hola Daniel! El passat cap de setmana intentàrem fer de l'ouet a la segona orella (al reves que vosaltres). Per questions de temps sols pujàrem al llom del matxo flac i tiràrem un poc endavant però ahí ens tornarem arrere. Sols preguntar-te si els que ens quedava (de la segona orella a abans del matxo flac) és més o menys complicat que el que férem, que dins de la dificultat ho férem prou be. Salutacions i gràcies per compartir les teus eixides.

Creuant Muntanyes ha dit...

Hola Ximo, perdona per contestar-te amb retràs però no he vist el teu missatge fins ara. La dificultat és mes o menys la mateixa tot i que la ruta feta al revés és diferent i no puc assegurar-ho. També he de dir que hi hagué un cim (entre l'orella i el matxo flac) que no el férem perque requeria tècniques d'escalada.
Senc no poder ajudar-te més.
Salutacions.