dimecres, 20 de febrer del 2008

Enquesta del pròxim bar de la Murta

Ja tenim tancada l’enquesta del bar de la Murta. Amb un total de 15 vots (tot un èxit); 5 a favor i 10 en contra de la seua construcció.
No sabem amb seguretat ni quan ni com es farà aquest projecte, però sí podem fer-nos dos idees de quin pot ser l’impacte que tindrà al paratge.
a) Positivament perquè atraurà gent urbanita que no conega el lloc, que passegen pel paratge i això faça que s’estimen més la natura...

b) Negativament perque atraurà gent urbanita que no estime massa la natura, i òmpliga el paratge de sorolls que li resten l’encant i altere la vida de les aus, a més d’augmentar el risc d’incendi.

És cert que en aquest món estem convertint el contacte amb la natura en “turisme actiu” o “turisme rural” i fa que aquelles zones tinguen una prosperitat econòmica i una ajuda al manteniment de neteja i protecció forestal. D’altra banda estem massa acostumats a adaptar l’entorn natural a la nostra gana, tant, que no ens importa molt fer un hotel o urbanitzacions prop de llocs on hi han valors naturals de gran importància per a “disfrutar” d’eixe entorn, quan en realitat, l’encant l’hem trencat en posar la primera rajola; considere que és una violació a la natura i un pas enrere en este “desarrollo sostenible”.