divendres, 26 de juny del 2009

Trekking d'estiu - ENTRENAMENT

Com que en estiu solem tindre vacances i organitzem excursions de dies o setmanes que supera en resistència a les excursions de un dia, escric este article que potser ajude a preparar-vos físicament per a la aventura que es proposeu.
És clar que qualsevol persona que es trobe físicament be pot fer muntanya per davall dels 3.000 m. (ja que a partir d'esta altura contarà el factor de l'altitud) i el millor entrenament serà caminar per muntanya en condicions paregudes a les que farem (pes de la motxilla, calçat...) de manera progressiva i continuada.
D'entre les qualitats físiques que haurem d'explotar serà la resistència, (o fondo) entenent per ella la capacitat de fer una marxa de llarga duració sense pèrdua de rendiment. Com a modo de taula seguirem algunes pautes per a preparar-nos per al trekking:

Mantenint sempre un ritme que no ens "creme" i evitant la dificultat respiratòria...

-D'entre 5 i 3 mesos abans d'eixir: 2 eixides d'hora i mitja entre setmana i 3 caps de setmana al mes (de més duració). Objectius: +Resistència i capacitat aeròbica.
-D'entre 2 i 1 mes abans d'eixir: Augmentar una eixida entre setmana i els caps de setmana la duració de la mateixa i menjar be per a agafar energies. Objectius:+Restència i capacitat anaeròbica.
-15 dies abans d'eixir: DESCANSAR per a preparar el cos i previndre possibles lesions.

De la mateixa manera el excés d'entrenament sense intercalar temps de descans no et donarà cap benefici, ja que no deixaràs al cos recuperar-se i el rendiment disminuirà, per lo que també començaria a influir psicològicament d'una forma negativa.
Un bon entrenament (a banda de beneficis físics) et donarà seguretat i autoconfianza per a l'empresa que te proposes.
Per la meua part, per passar-me en l'entrenament m'he girat el peu, així que aneu espai i calfeu abans de res.

2 comentaris:

Carmeta ha dit...

En acabar opos, necessitaré d'una bona dosi d'aire lliure, així que m'hauràs de recomanar una bona ruteta.

Creuant Muntanyes ha dit...

Això esta fet! en acabar l'estiu i la calor començaré de nou.